Kāda kūku cepšanas amatiere no Vestmidlendas Lielbritānijā radījusi kūku, kas ir gandrīz precīza filmas "Karības jūru pirāti" galvenā varoņa Džeka Sperova kopija. 1,65 metrus augstais Džonija Depa kulinārais "dvīnis" aizvadītajās brīvdienās patīkami pārsteidzis Starptautisko kūku cepšanas sacensību rīkotājus un vērtētājus Birminghemā, ziņo BBC.

27 gadus vecā Lara Klārka kūkas sākusi cept nesen - pirms pāris gadiem. "Agrāk es cepu parastas banānu kūkas, arī no gatavajiem maisījumiem. Pirmo reizi īpaši dekorētu torti cepu vīra vecākiem viņu 25. kāzu jubilejā. Manuprāt tā bija briesmīga, tomēr visiem citiem patika!" Kopš tā laika Lara cepot kūkas visiem saviem draugiem un ģimenei.

Veidojot konkursa darbu kūku cepšanas sacensībām, Lara 20 stundas plānojusi, kā "izcept" Džeku Sperovu, bet turpmākās 70 stundas pavadītas rūpīgā darbā, cepot, kuļot, jaucot pārtikas krāsvielas, veidojot un formējot. Kūkas pamatā ir šokolāde, zefīri, rīsu kraukšķi un glazūra, kas sedz diezgan neēdamu karkasu no koka, nerūsējošā tērauda un PVC caurulēm.

Brīvdienās notikušajās kūku cepēju sacensībās Lara piedzīvojusi arī visai nepatīkamu situāciju - kāds nelabvēlis apšaubījis, ka viņas "Džonija Depa torte" ir ēdama un iesniedzis prasību diskvalificēt konkursanti, jo viņaprāt konkursam iesniegta māla figūra. "Par laimi, es varēju pierādīt, ka mans darbs ir ēdams," sarunā ar "Tasty.lv" stāsta Klārka.

Talantīgā cepēja konditorejas mākslu apguvusi pašmācības ceļā, skatoties "Youtube" video un dažādus TV šovus. Ikdienā Lara strādā tiešsaistes bingo un nu uzsākusi arī savu kūku cepšanas biznesu "Tasty Cakes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!