Foto: DELFI
Sestdien, 24. augustā, Esplanādē aizvadīts lielākais augu ēdiena festivāls, visas dienas garumā pulcējot tūkstošiem apmeklētāju. Par augu maltītēm rūpējās 30 pieredzējuši ēdinātāji, piedāvājot pašmāju un ārzemju ēdienus. Apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt plašu sortimentu no augu sieriem, desām, burgeriem līdz pieniem, saldumiem, saldējumam, vafelēm un citiem vegāniskiem produktiem.

Vegānfestivāls tika rīkots jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekšējos gados pasākums notika K. K. fon Stricka villā un LU Botāniskajā dārzā, pulcinot attiecīgi piecus un septiņus tūkstošus interesentu.

Augu valsts uzturs pēdējo gadu laikā strauji gūst popularitāti Latvijā. Sekojot tendencēm ārvalstīs un ņemot vērā sabiedrības interesi par veselībai, videi un dzīvniekiem draudzīgu uzturu, aizvien vairāk ēdinātāju un ražotāji ievieš augu produktu līnijas. Vegānfestivāla mērķis ir iepazīstināt un pārsteigt ar augu valsts produktu un ēdienu daudzveidību, kā arī sniegt jaunu un noderīgu informāciju par videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu, un svinēt kopābūšanu jaukā atmosfērā.

"Esam priecīgi pārstāvēt un popularizēt sabiedrībā pārtikas industrijas nākotni – ilgtspējīgu, ētiski iegūtu, veselīgu un garšīgu ēdienu," skaidro festivāla galvenā koordinatore, biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāve Bella Briška.

Paralēli ēdiena baudīšanai festivāla viesus izklaidēja un izglītoja lekcijas, meistarklases, sporta aktivitātes un koncerti, kuros uzstājās "The Coco'nuts", "Riga Reggae", "Neon Saturdays", "Múr", "Zapte" un citas pašmāju muzikālās apvienības.

Lūk, ieskats Vegānfestivāla norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!